-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření10 minut
-
Porce10
-
Celkový čas20 minut
Vafle je pochutina z kynutého nebo nekynutého těsta, pečená ve vaflovači, která pochází z Francie a Belgie. Recept na tyto vafle je velmi jednoduchý, jelikož nevyžaduje kynutí a je připravený během chvilky.
Nadýchané vafle – těsto do vaflovače zase jinak. Do vaflového těsta jsem přidala tvaroh, takže jsou o něco vláčnější. Vafle se dají jíst samotné nebo potřené marmeládou, čokoládovým krémem, tvarohem či zakysanou smetanou a ovocem, ale také se dají připravit na slaný způsob.
Suroviny – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače
- Špaldová mouka – 250 g
- Polotučné mléko – 300 ml
- Polotučný tvaroh – 150 g
- Vejce – 2 ks
- Vanilkové flowdrops nebo jiné sladidlo dle chuti
- Olej (na vymazání)
Postup přípravy – Nadýchané vafle – těsto do vaflovače
- Do větší mísy nasypeme špaldovou mouku, přilijeme mléko, přidáme tvaroh, vejce a společně důkladně prošleháme, až nám vznikne těsto.
- Připravené těsto ještě osladíme dle chuti a promícháme. Já použila 2 kapky vanilkových flowdrops.
- Rozehřejeme vaflovač, dle potřeby můžeme lehce nastříkat olejem.
- Do středu plotýnky nalijeme menší naběračku těsta, vaflovač přiklopíme a pečeme dozlatova.
- Hotovou vafli opatrně vyndáme a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechno připravené těsto.
TIP:
- Nikdy neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, pak by se mohla vafle potrhat.
Chutnaly Vám vafle bez kynutí? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Nadýchané vafle - těsto do vaflovače
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review